Adsl İnternet Sorunları

Gönderen Unknown

Adsl İnternet Sorunları

Adsl ile ilgili bir çok sorunla karşılaşabiliyoruz.Telekom bazı sorunlarda kullanıcılarına yeterli destek veremiyor.  Herhangi bir internet bağlantısı sorunu yaşadığınızda ilk önce problemin modeminizdenmi yoksa bilgisayarınızdanmı olduğunu tespit etmelisiniz. Modem üzerinden kontrolleri yapalım.


Adsl modemlerin üzerinde ayarlarla ilgili birkaç ışık bulunmaktadır. Genelde bu ışıklardan hepsi sürekli yanıyorsa  modeminizde sorun olmamaktadır. Modem üzerindeki ışıklanrdan Adsl ya da Link ışıklarından biri yanmıyor ya da belli bir süre yanıp sönüyor ise adsl hizmetinizde sorun olabilir.

Modem üzerindeki ışıkların tümü yandığında da modem ile ilgili sorun olabilir. Modemin tüm ışıklarının yandığı zamanda bile internete giremiyorsanız. Modeminiz ip almamış olabilir. Bu ip modeminizin isp yani telekoma bağlandığında modeminize atanması gereken ip'dir bilgisayarınızda bulunan lokal ip değildir. Bu sorunda isp yani telekom kaynaklıdır. Bu sorunların kontrolü için servis aldığınız kurumu aramalısınız.

Bu sorunlar ile birlikte modem ile ilgil iolabilecek bir sorunda medem üzerindeki kullanıcı ayarlarınızın silinmiş olma ihtimalidir. Bu ayarlar her modemde farklı olduğu için modem kitapçığndan yardım alarak yapabilirsiniz. Kullanıcı ayarları için size gerekecek kullanıcı adı ve şifrenizi internet sözleşmenizden bulabilirsiniz.
CANLI MAÇ YAYINLARI İÇİN FACEBOOK GRUBUMUZA KATILINIZ

{ 0 yorum... read them below or add one }

Yorum Gönder