Yeni yılda uçakta cep telefonu ve internet olacak

Gönderen Unknown

Yeni yılda uçakta cep telefonu ve internet olacak

THY Genel Müdürü Kotil, ocak ayından itibaren 777 tipi uçaklarda hem cep telefonu ve internet kullanılabileceğini hem de uydudan canlı TV yayını olacağını söyledi. Kotil “Bu da teknolojinin son noktası” dedi

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil “Yılbaşı itibariyle 777 tipi uçaklarımızda hem uydudan canlı televizyon yayını olacak, uydu anteni bağlandı, ayarları yapılıyor. Hem cep telefonu kullanacaksınız hem de kablosuz internet bağlantısı gibi her türlü bağlantıyı kullanabileceksiniz, bu da teknolojinin son noktası. Daha önce teslim edilen 777’lerde bu sistemleri biz yapacağız, yeni 777’ler ise Boeing tarafından bu teknoloji kurulmuş olarak gelecek ve ocak itibariyle bu hizmet başlayacak” dedi.

KAPSAMA ALANI YÜKSELECEK

Star Allince’ın üye şirketlerinin genel müdürleri için yaptığı Yeni Zelanda’daki toplantıdan açıklamalar yapan Kotil, THY için 2011’in çok daha heyecanlı bir yıl olacağını belirterek, şunları söyledi: “2011 yılında uzun uçuşlarımız artacak. Mesela şu anda Amerika’nın iki noktasındayız, dörde çıkıyor, beşe çıkacak. Daha da artacak. Uzakdoğu’da da aynısı olacak. Dar kapsama alanında zaten çok etkin bir havayoluyduk. 2011’de geniş kapsama alanında da aynı etkinliğe geliyoruz. Ve birbirleriyle paslaşmaları, yolcu vermeleri söz konusu. Bu ne demektir, Avrupa’dan, Ortadoğu’dan, Orta Asya’dan, Afrika’dan toplayacağız buralara getireceğiz, buralardan topladığımız insanları da oraya götürüp dağıtacağız ve böylece çok iyi para kazanmış olacağız. Los Angeles’a uçuşları başlatacağız. Vietnam, Manila, Daka başlıyor. Böylece kapsama alanında zaten dünyada sekizinciyiz ve 5. sıraya yükseleceğiz.”

KRİZLER KORKUTMADI

Bazı Avrupa ülkelerinde son aylarda yaşanan krizin kendilerini korkutmadığını söyleyen Kotil “Kriz bizim için hep artı oldu. Zaten 2008, 2009’da büyüyebilmemiz krizden kaynaklandı. Yolcu potansiyelimuz iki uçtan oluşuyor. Bir ucu Avrupa pazarı diğeri ise başka noktalar. Biz onları transfer olarak götürüyoruz. Avrupa’da kriz varsa diğer ucunda kriz olmasına gerek yok. Biz onu değerlendiriyoruz.” • AA

2011’de 5 yıldızlı olacağız

THY Genel Müdürü Kotil, havayolu şirketlerini değerlendiren SKYTRAX sistemine göre THY’nin şu anda 4 yıldızlı bir havayolu şirketi göründüğünü belirterek, “İnşallah 2011’de beş yıldıza çıkacağız” dedi.

Yabancı pilotlar bizi tercih ediyor

Kotil ‘’Dünyanın her yerinden kaptan pilot geliyor bize. Amerikalılar var, Almanlar var, hatta Yunanlı kaptanlarımız bile var. Birçok prestijli havayolundan işini bırakıp bize gelen kaptanlar var. Körfez’den çok yabancı kaptan geldi. Çünkü İstanbul çok güzel bir yer ve birçok kişiyi cezbediyor. Türk pilotlarımıza sunduğumuz imkanları onlara da sunuyoruz. İyi maaş veriyoruz. Ayrıca birçok havayolu sıkıntıda” dedi.

Organik büyüyoruz satın alma yok

THY Genel Müdürü Kotil, mali sıkıntı çeken Sırbistan havayolları JAT ve Polonya havayolları LOT’u satın alacakları yönündeki yoğun söylentilere de açıklık getirdi ve “Başka bir havayolu satın alma gerçi hep bizim gündemimizde var ancak biz vaktimizin ve enerjimizin daha çoğunu yeni sefer açarak büyümeye harcıyoruz, buna organik büyüme diyoruz. Orada çok iyi gidiyoruz” dedi. Kotil, JAT ve LOT konusunda alınan bir karar olmadığını kaydetti.

Avrupa 17 THY filosu 6 yaşında

Avrupa’da havayolu şirketlerinin envanterlerindeki uçakların yaş ortalamasının 17 olmasına karşın THY filosunun yaş ortalamasının 6 olduğunu vurgulayan Kotil, 2011’de teslim edilecek yeni uçaklar ve eski kiralık uçakların elden çıkarılmasıyla filo yaşının daha da gençleşeceğini vurguladı. Kotil, şu anda 20 adet uzun mesafe uçakları olduğunu, 2011 sonuna kadar bu rakamın 38’e çıkacağını

konu: Yeni yılda uçakta cep telefonu ve internet olacak, Star Gazetesi (Google Sidewiki'de görüntüle)
CANLI MAÇ YAYINLARI İÇİN FACEBOOK GRUBUMUZA KATILINIZ

{ 0 yorum... read them below or add one }

Yorum Gönder