Doğada Tek Başına: "Serdar Kılıç"

Gönderen Unknown

Ntv'nin Yeşil Ekran kuşağında yer alan Doğada Tek Başına programı, Serdar Kılıç'ın doğada bıçak hariç olmak üzere hiçbir malzeme olmadan, modern dünyadan uzakta nasıl hayatta kalma mücadelesi verdiğini gösteriyor.

Programın ilk bölümü ile Serdar Kılıç, Bilecik-Adapazarı-Bolu sınırları içerisinde bulunan Kapıormanı Dağları'ndan maceraya başlıyor.

İzlediğimiz ilk bölümde, Serdar Kılıç coğrafi olarak zor bir yerleşke olan, Kuzey Anadolu fay hattının da üzerinden geçtiği ormanda 2 gün kalıyor.

2 günlük süre zarfında Serdar Kılıç, aç kalmanın zorluğunu anlatırken programda karınca yuvasından çıkardığı larva ve bir zehirli engerek yılanını yiyiyor. Hatta engerek yılanını öldürdüğü için Çevre Orman Bakanlığı Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı hem de sivil toplum örgütleri tepki gösterdini de okumuştum.
İkinci bölümde ise Serdar Kılıç'ın seçtiği coğrafya ise Karabük'te bulunan Yenice Ormanları. Serdar Kılıç ikinci bölümde izleyicilerine doğada ağaç kurtları, yabani bitkiler ve böcekler ile nasıl beslendiğini anlatıyor. Hatta ormanda bulduğu, hamam böceğini anımsatan eklem bacaklıyı temizleyerek yediği anda midesinin bulunarak çıkartması-kusması bölümünü izlemenizi tavsiye ediyorum. Aynı bölümde Serdar Kılıç, Avustralya yerlilerine özgü hazırladığı mızrak ile derede alabalık da avlıyor. Bölümün en sonunda ise derenin birleştiği nehir ile modern medeniyete kendi yaptığı sal ile ulaşıyor.

Üçüncü bölümde ise Serdar Kılıç'ın tercih ormanlardan yana değil de, çöl ikliminden yana oluyor. Serdar Kılıç, Ankara'nın Nallıhan ilçesi sınırları içerisinde yer alan çölde yaşam mücadelesi veriyor. Bu bölümde ise Serdar Kılıç 2 gün boyunca çekirge, kerevit, kuş yumurtası ve yabani bitkiler ile besleniyor ancak Serdar Kılıç'ın bu bölümde yemekten ziyade ihtiyacı olan suya ise ancak dağın kuzey yamacında, bir kayanın dibinde ulaşıyor. Bulduğu o kirli suyu gömleği ile damıtarak içmesi ise insanoğlunun susuz neler yapabileceğini bizlere gösteriyor.

Kim ne derse desin, Serdar Kılıç ve ekibi mükemmel bir yapıma imza atarak Türk izleyecisine, olağanın dışında klasik programlardan sıyrılarak, seyir marifeti yüksek bu programı sunuyorlar. Hele ki, böyle bir programın ücretsiz bir platformdan yayınlanıyor olması da, Ntv Yeşil Ekran ekibi de kutlamak için iyi bir nedendir.

Ayrıca programdan değinmek istediğim iki konu daha var, birinci müzikler; bölümün coğrafyasına uygun müziklerin entegre edildiği ilk izleyişte, benim gibi müzik kulağı olmayan bir kişi tarafından bile rahatça anlaşılabiliyor. İkinci konu ise Serdar Kılıç'ın kullandığı bıçaklar. Programın sonunda ki sponsorlara bakalırsa, bıçaklar Türk yapımı Bora Knives'dan.

Son olarak, Doğada Tek Başına programı Ntv ekranlarında Çarşamba günü saat 21:00 de ekrana geliyor, kaçırmayın.
CANLI MAÇ YAYINLARI İÇİN FACEBOOK GRUBUMUZA KATILINIZ

{ 0 yorum... read them below or add one }

Yorum Gönder