Beko Basketbol ligi 1. hafta maç programı 15 Ekim – 16 Ekim 2011

Gönderen Unknown

Özsoy’ın ardından söz alan TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise“Yeni sezonun bütün kulüpler, sporcular ve takım mensupları için hayırlı olmasını diliyoruz. Geçen sezon gerçekten çok yüksek heyecanlı maçlara sahne olan bir lig yaşadık. Şampiyon olan Fenerbahçe Ülker’i tekrar tebrik ediyorum. Lig bitti ama heyecanı bitmedi. Yaz boyunca takip ettik. Üst düzey oyuncuların Türkiye’ye gelmeleriyle daha heyecanlı bir lig için hazırlıklarımızı yapmaya devam ettik. Eminim ki yeni sezon geçen yıldan daha kaliteli ve heyecanlı olacak.
Beko Basketbol Ligi’nde 2011-2012 sezonunun ilk hafta maç programı şu şekilde:
1.HAFTA (15-16 Ekim 2011)
Aliağa Petkim – Hacettepe Üniversitesi
Fenerbahçe Ülker – Trabzonspor
Olin Edirne – Galatasaray
Mersin Büyükşehir Belediyesi – Tofaş
Banvit – Pınar Karşıyaka
Erdemir – Anadolu Efes
Türk Telekom – Antalya Büyükşehir Belediyesi
Beşiktaş – Bandırma Kırmızı
Milli Takımımızın da hazırlıkları sürüyor. Umarım başarılı olacaklar. Pek çok genç, Milli oyunculara bakıp yeni hayaller kuruyor ve o oyuncuların hepsi Beko Basketbol Ligi’nden çıktılar. Şu anda başka yerlerde oynuyor olabilirler ama hepsi bu ligdeki çabalarla o noktalara geldiler. Dolayısıyla tüm kulüp ve antrenörlere teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Araşan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sezon fikstürde yenilikler var. Lige alternatifli bir fikstürle giriyoruz ama bu, diğer pek çok konuda olduğu gibi kulüplerimizin onayına sunarak aldığımız bir kakar. Hepsi anlayışla karşıladı çünkü Milli Takımımızın Olimpiyatlara katılma ihtimali var. Bildiğiniz gibi her yaz büyük bir uluslararası turnuva düzenleniyor ve genellikle Eylül ortasında bitiyor. Biz de ona göre fikstürü Ekim ayı ortasında başlatıyoruz. Fakat bu kez Olimpiyat Elemeleri ihtimali kuvvetli olduğu için alternatifli bir fikstür yapmak istedik. Çünkü Olimpiyatlardaki ilk maç 28 Temmuz’da oynanacak. Eğer Milli Takımımız elemelere kalırsa da maçlar 2 Temmuz’da başlayacak. Dolayısıyla yeteri kadar hazırlık süresi bırakmak için fikstürü Mayıs sonunda bitirmemiz gerekiyor. Buna göre sezon 15 Ekim’de açılacak ve 21 Nisan’da tamamlanacak. 30 haftalık normal sezonun ardından Playofflar’a geçilecek ve çeyrek finaller 3, yarı finaller ve finaller de 5 maç üzerinden oynanacak. Fakat eğer Olimpiyat ihtimali gerçekleşmez ise o zaman biraz daha rahat bir fikstür alternatifi ortaya koyduk. Bu kez lig 28 Nisan’da bitecek ve palyofflar 3-5-7 formatında oynanacak. Bunun dışında yine kulüplerimizle istişare ederek onların genel eğilimleri doğrultusunda playoff statüsünde bir deşiklik yapıldı. Playoffta eşleşen takımlar, normal sezon maçlarına göre serilere 1-0 önde başlayabiliyordu. Ama bu kuralı değiştirdik ve artık bütün eşleşmeler 0-0 başlayacak. Ayrıca 5 yabancı oyuncudan en az ikisinin Avrupalı olması gerekiyordu. Ancak bu sayı artık 1’e indi. Tekrar yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Basketbolseverleri salonlara bekliyoruz”
TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş’ün verdiği detaylı bilgiler sonrası başlayan kura çekimi sonucunda Beko Basketbol Ligi’nin 2011-2012 sezonu fikstürü belli oldu. Buna göre basketbolseverlerin heyecanla beklediği mücadele 15 Ekim 2011 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla start alırken, 16 takımın mücadele ettiği ligde normal sezon 30 hafta sürecek ve zorlu maraton 22 Nisan 2012’de sona erecek. Playoff serileri ise 25 Nisan-3 Haziran 2012 tarihleri arasında oynanacak.
2011-2012 sezonu takvimine göre Türkiye Kupası Eleme Grubu maçları 7-9 Ekim 2011 tarihleri arasında oynanacak. Beko Basketbol Ligi’ndeki 16 takımın dört grupta mücadele edeceği turnuva, TBF’nin belirleyeceği 4 il merkezinde organize edilecek. Eleme müsabakaları sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan 8 takım, 15-19 Şubat 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye Kupası Final Grubu maçlarında karşı karşıya gelecek. Yeni sezon takvimine göre Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray arasında oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası ise 12 Ekim 2011’de sahibini bulacak. Beko Basketbol Ligi’nde yıldız oyuncuların bir araya geldiği, müzik, şov ve gösteri dünyasının buluştuğu Beko All Star organizasyonu ise 21-22 Ocak 2012 haftasında gerçekleştirilecek.
CANLI MAÇ YAYINLARI İÇİN FACEBOOK GRUBUMUZA KATILINIZ

{ 0 yorum... read them below or add one }

Yorum Gönder