Doktorum programı izle Barsak Parazitleri, Tenyalar ve Karın Ağrısı 21 aralık kanal d

Gönderen Unknown

Doktorum programında bugün Barsak Parazitleri, Tenyalar ve Karın Ağrısı konusu olacak. Kanal D’nin sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptıkları sağlık programı “Doktorum”da bugün, “Barsak Parazitleri, Tenyalar ve Karın Ağrısı” konusu ele alınacak.
İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Semra Çalangu ve İstanbul Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Demir, programın stüdyo konukları.
Özellikle dışkıyla bulaşan eller ve yiyecekler aracılığıyla insanlara geçen barsak parazitleri tedavi edilmediğinde kansızlık başta olmak üzere bazı ciddi yakınmalara yol açabiliyor. Yine hemen herkesin zaman zaman yaşadığı karın ağrısı parazitlerin yanı sıra başka hastalıkların da habercisi olabiliyor. Doğru tuvalet alışkanlığı, barsak parazitlerinin belirtileri ve tedavi yöntemleri Doktorum’da ayrıntılı biçimde anlatılacak.
Konuk uzmanlar ayrıca, hem stüdyo konuklarının hem de ekran başındaki izleyenlerin sorularını da yanıtlayacak.
CANLI MAÇ YAYINLARI İÇİN FACEBOOK GRUBUMUZA KATILINIZ

{ 3 yorum... read them below or add one }

exhorder dedi ki...

bu bağışıklık ve hijyenin bir arada rol oynadığı bir olgu. bağışıklık doğuştan gelir, hijyen ise kişinin kendi iradesi ile yaptığı bir şeydir. bağışıklığı zayıf kişiler, hijyenden ufacık bir ödün verdiklerinde anında parazit belirebilir. bu nedenle bu gibi hastalığa dirençsiz kimseler çok dikkatli ve temiz yaşamaya özen göstermeli. özellikle ascaris gibi çamurlu su, meyve ve sebzelerden bulaşan yaratıklar büyük ve küçük kan dolaşımına girerek gelişimini tamamladığından ölümcül risk taşır.

exhorder dedi ki...

temizlik çok önemli.. aman diyeyim.

exhorder dedi ki...

güzel.

Yorum Gönder